maanantai 22. lokakuuta 2012

Sienimekko

Ompeluvuorossa oli ihanaa PaaPii Sienet trikoota. Ajattelin kuvion pääsevän eniten oikeuksiinsa peruspaidassa, ehkäpä siitä riittäisi pipoonkin, mutta...

...sitten vaatteen tuleva omistaja, tuo tomera viisvee lettipää ilmoitti HYVIN ehdottomasti, että haluaa nimenomaan mekon, jossa on "tuollainen kun äitinkin mekossa" = poikkisauma edessä kuten aiemmassa linnunrata-tunikassa...

Tässä se sitten on :)





Tykkäsin että kangas oli mahtavaa ommella; napakkaa -ei liian joustavaa. Todella laadukkaan oloista trikoota.

Pääntiellä ja hihansuissa -yllätys,yllätys -joustokanttia  tietenkin. Edustan poikkisaumassa ja helmassa pätkät vihreää kärpässieninauhaa koristeena.


Kaavan pohjana käytin Ottobre 4/12 Pupunen -paitakaavaa, tosin reippaasti soveltaen; hihat kavennettu ja lisäsin poikkisauman eteen ja taakse, alaosan leikkasin mekon kaavalla. Alaosa muutaman sentin leveämpi, jotta sain eteen ja taakse hieman rypytystä.



Oikein mieleinen näytti mekko olevan, heti piti saada päälle :)







maanantai 8. lokakuuta 2012

Linnunrata-tunika



Tämä ihanan syksyisen värinen tunika valmistui ns. kaasu pohjassa ommellen... Kaavana Suuri Käsityö 4/2012 trikoomekko ( nro. 4 ), jota muokkasin yläosasta. Kaavassa oli alunperin kietaisuleikkaus -täyty kokeilla sitäkin joskus myöhemmin...

Kangas Linnunrata jerseytä, desing by PaaPii. Tilattu Royal-tuotteelta. Pääntiellä joustokanttaus. Hihat leikkasin puolipituisiksi.


Kankaan kuosi on kyllä ihan huippu! Tykkään. Siitä riitti vielä baggy-malliseen pipoonkin Kaava OB 4/12, koko 56 reilun sentin saumavaroilla mahtuu hyvin tällaiselle pienipäiselle aikuisellekin :)






Kuvassa myös samalla vauhdilla hurautettu yksivärinen ruskea pipo.


lauantai 6. lokakuuta 2012

Kasarihirviön pörröturkki

Näin syksyn tullen sisustusvimma on vallannut minut. Viime viikkoina on tullut hankittua kaikenlaista pientä ja isoakin ihanaa olohuoneeseen. Paneelit saivat uuden värin, matto meni uusiksi ja tyynyt vaihtoon sohvan päälle.
Homma rönsyilee sitä mukaa kun uutta pintaa ilmestyy jonnekkin...

Tässä tämä kauhean kulunut ja kauhtunut nahkainen kasarirahi. Siinä on hyvä istua ja lepuuttaa jalkoja, mutta ei siinä kyllä silmä lepää! Ei tosiaan. Oikea hirvitys. Miten sen voisi tuunata?


Kipinkapin Eurokankaaseen ja takaisin mukana 1,2 m pala vähän joustavaa Lambkin pörrökangasta. Metrihinta 9,90.
Rahin "muodot" piiloon paksummalla ja ohuella levyvanu-vanteella. Tein pyöreästä osasta mallin kaavapaperille ja loput osat mittailemalla. Ja eikun talviturkin ompeluun! Sitten turkki päälle kasarihirviölle ja kiinni käsin ommellen. Mahdollista pesun tarvetta en murehdi tässä vaiheessa :)

Tässä se on. Hirviö uudessa pörröturkissaan!


Pahoittelen pimeitä kuvia, se on lokakuu...