keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vanha keittiö

Uusi vuosi.


Uusi keittiö. Tai vanha, mutta uudistettu.

80-luvun alun lähes alkuperäisessä, ikäisekseen melko hyvässä kunnossa oleva keittiömme kaipasi "pientä pintaremonttia", nätisti sanoen. Rehellisesti sanoen, mitta oli tullut täyteen aikojen saatossa tummunutta, hämärää tammiköökkiä! Saarekkeen -vai mikä se hökötys lieneekään nimeltään- aina näkökentän esteenä olevat umpi-yläovet saivat minut lähes raivon valtaan :D

Tämä on ollut suurin projektini pitkään aikaan. Tarvittiin paljon valkoista maalia, tapettia, uudet työtasot, kaikenlaista pientä; vetimiä, koukkuja, verhotankoja, lamppuja, sisustustavaroita ym. Ennen kaikkea kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä -aikaa kului useita viikkoja työssäkäynnin ja muun perus-arkipyörityksen ohessa.

Olen niin onnellinen että tämä on vihdoin valmis.
Rehellisesti sanoen, en ole ihan varma, ryhtyisinkö samaan uudestaan, jos tietäisin kaiken sen työmäärän etukäteen. 
Aikaa ja työtä tämä projekti vaati enemmän kuin rahaa. Kokonaiskustannukset suurinpiirtein arvioiden noin 700 - 800eur ( Maalit n.200, työtasot n.250, tapetit n.100, vetimet 90 eur + ym. tarviketta...)

Kaapistojen ovet irrotettiin, pyyhittiin huolellisesti tahroista, pestiin maalinpesuaineella, jonka jälkeen pienellä vaahtomuovitelalla maalattiin kaksi kerrosta tartuntapohjamaalilla ja kaksi kerrosta kalustemaalilla. Eli neljään kertaan molemmin puolin ovea, ja jokaisen maalauskerran välissä vähintäään 6 tai 14 tuntia kuivatusaikaa maalista riippuen. Maalasin muutaman oven kerrallaan valmiiksi, ne asennettiin paikoilleen, ja sitten taas irrotettiin uusi "satsi" käsittelyyn. Meidän keittiö oli siten monta viikkoa kuin "tilkkutäkki", sekaisin valmiita=maalattuja ovia, vielä maalaamattomia=vanhoja ja kaappeja ilman ovia=ovet parhaillaan maalauksessa. Mieheni auttoi asennustöissä ym., mutta maalaamisen tein ihan itse.

Tässä niitä nyt tulee; kuvia ennen ja jälkeen:

Valitettavasti kuvat kärsivät valon puutteesta, tuntuu siltä että valoisia päiviä joutuu odottelemaan vielä pitkään... joten näillä mennään :(

ENNEN: Näitä yläkaappeja ei tule ikävä!
JÄLKEEN


ENNEN
JÄLKEEN

ENNEN: Lisää kuvaa inhoamistani näköeste-yläkaapeista!
JÄLKEEN: Sama saareke toiselta puolelta.
JÄLKEEN

ENNEN: Lasikuitutapettia ja boordinauhaa. 

JÄLKEEN; Uudet tapetit, puolipaneeli jäi entiselleen.
JÄLKEEN: Ikkunoiden väliin laitettiin uusi avohylly.


JÄLKEEN
Pakastinkaappien tuunauksesta oma postaus täällä.

Näitä käytettiin;
 • TEKNOS Futura AQUA 3 tartuntapohjamaali ( Kodin Terra )
 • TEKNOS Futura AQUA 40 kalustemaali ( Kodin Terra )
 • Työtasot Oy Woodim Finland tammi käsiteltynä kolmeen kertaan värittömällä Osmo color TopOil öljyvahalla ( Kodin Terra )
 • Tapetti K-raudasta, malli joku classic?? Kahdesta sävystä se vaaleampi ( 35 eur/rulla)
 • Kaapistojen vetimet, avohyllyt, verhotangot ja valaisimet IKEAsta.

Jospa nyt ehtisi ompelemaankin pitkästä aikaa...

Ihanaa vuotta 2014 kaikille teille!

8 kommenttia:

 1. Tosi upea muutos! Valostui huomattavasti koko keittiö. En yhtään ihmettele, että inhosit noita yläkaappeja, jo niiden poisto teki varmasti ihmeitä! Yhteinen ja kaunis kokonaisuus, varmasti vaivan arvoinen. Ja mikä parasta, koko muutos noin edullisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Remontin ehkä hienoin hetki ( valmistumisen jälkeen ) oli tosiaan se, kun nuo inhoamani yläkaapit oli revitty irti! Mikä tilan tunne!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä rempalla saatiin "jatko-aikaa" vanhalle keittiölle, valoisuus ja tilavuus ainakin lisääntyi.

   Poista
 3. On se kyllä kuin ihan eri huone, että kyllä kannatti :D

  VastaaPoista
 4. On se huippuhieno! Vau!

  Täällä pusikon toisella puolella Tähkäpää on saanut suuren suosion. Eka kommentti aattona oli, että nyt on sitten uhrattava kurarukkaset Tähkiksen kurahousuiksi niinkuin sillä toisella Tähkikselläkin :D Niitä kaavoja siis olisin vailla. Feisbuukistakin vähän kahtelin, onkohan se yksi löytynyt ryhmä just se mistä puhuit vai onko niitä muitakin?

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niihin Tähkäpään kurahousuihin ei taida olla kaavaa... jotenkin vain sävelsin ne kasaan, mahdollisimman paljon hyödyntäen rukkasten omia saumoja ja käänteitä yms. Disney Animator Nukenvaattet on se ryhmä, mistä löytyy kaikkea kivaa ;)

   Poista